Andrija iz gimnazije “Svetozar Marković” osvojio bronzu na Olimpijadi u Turskoj

Matematika je prva i najveća ljubav Andrije Živadinovića

Andrija iz gimnazije “Svetozar Marković” osvojio bronzu na Olimpijadi u Turskoj

Andrija Živadinović, mladi niški matematičar, na Balkanijadi iz matematike održanoj u Turskoj, osvojio bronzanu medalju.

Andrija  je učenik četvrtog razreda specijalizovanog odeljenja  za darovite matematičare u gimnaziji “Svetozar Marković” i iza sebe ima mnogo osvojenih medalja. Na olimpijadi u Turskoj srebrna medalja mu je izmakla za samo jedan poen, ali je on zadovoljan i bronzom i već se priprema za Svetsku olimpijadu iz matematike, koja se održava u Tokiju. Tako bi dobio priliku da odbrani bronzanu medalju koju je osvojio prošle godine na Olimpijadi u Oslu, u Norveškoj.

Za Andriju Živadinovića matematika je, kako kaže, izazov. Rad koji svakodnevno ulaže u sebe i svoje znanje otvorio mu je vrata mnogih takmičenja, a njegova sigurnost u ono što je odabrao da radi dovela ga je do samog vrha i svrstala u red najboljih među najboljima. Upravo zbog toga je odlučio da studira matematiku na Kembridžu i položio je prijemni ispit.

Andrija je odličan iz svih predmeta u gimnaziji, ali matematika se izdvojila kao ljubav još u osnovnoj školi, I tim putem će, kako kaže, I nastaviti.

Exit mobile version