Besplatna Radionica o Medijskoj Pismenosti i Dijalozima u Američkom Kutku u Nišu

Asocijacija za afirmaciju kulture organizuje besplatnu radionicu „Medijska pismenost i medijski dijalozi“. Radionica u Nišu se održava u utorak, 25. juna od 18 časova u Američkom kutku Niš.

Radionica je namenjena studentima, aktivistima, edukatorima, ali i profesionalcima koji rade u medijima.

Ova radionica se održava u više gradova, a u Nišu, radionicu će držati Ivana Jelača, direktorka Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan, organizacije posvećene rešavanju pitanja vezanih za predstavljanje društvene različitosti u medijima, borbi protiv govora mržnje i promociji medijske pismenosti.

„Besplatna radionica je fokusirana da podstakne učesnike na kritičko razmišljanje, da promoviše medijsku pismenost i medijsku raznolikost u doba digitalizacije. Cilj je da učesnici nauče kako da prepoznaju lažne vesti, izoštre kritički um i vode smislene medijske dijaloge“, navode iz Asocijacije za afirmaciju kulture.

Misija Asocijacije za afirmaciju kulture je da kroz kreativan rad i angažovanje na polju kulture, obrazovanja, socijalnog i psihološkog razvoja, kao i zaštite životne sredine, doprinese unapređenju statusa mladih u društvu i razvoju lokalnih zajednica u Srbiji.

Prijava je obavezna i svi zainteresovani mogu da se prijave putem formulara.

Exit mobile version