Festival fantastike „Vračevi i mačevi 2023“

U organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike “Ordo DrakoNiš” i Niškog kulturnog centra, od 12. do 14. maja u prostorijama NКC-a biće održan peti Festival fantastike sa podnaslovom “Vračevi i mačevi”.

Sve posetioce očekuje bogat program i, po prvi put od kada postoji Festival, gosti iz inostranstva: svetska zvezda epske fantastike Piter V. Bret iz Njujorka (SAD) i dobitnik nagrade “Artur Кlark”, britanski pisac naučne fantastike Adrian Čajkovski. Takođe, u NКC-u biće otvorena i izložba “Fantastični Bob” legendarnog srpskog ilustratora Dobrosava Boba Živkovića.

Među predavačima će se naći i tolkinist Marko Vasić, Vlada Gašić i dr Dejan Ognjanović koji će pokriti teme Tolkinovog opusa, naučne fantastike i viktorijanskog horora, dok će se Milica Vlajčić pozabaviti temom cosplay-a i kreativnom radionicom. Izuzetno bogat program upotpuniće dodela festivalskih nagrada “Minas Edel” za doprinos fantastici, filmovi iznenađenja, PAB kviz, Bazar fantastike i kutak društvenih igara. Festival će, tradicionalno, otvoriti niški pisac Miloš Petković, umetnički direktor Festivala.
Predsednik udruženja Boban Vučković i direktor NКC-a Srđan Savić najavljuju da je ulaz na Festival i programe besplatan i da se, po prvi put, očekuju i posetioci iz inostranstva.

Prijatelji koji su podržali ovu lepu priču su Niška pivara, izdavačka kuća Laguna, Pozorište lutaka iz Niša, Rotari klub “Кonstantin Veliki” Niš itd…

Exit mobile version