Grad Niš sam organizuje ples maturanata 23. maja 2023.godine

Gradonačelnica Niša je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući saopštila da se tradicija neće prekidati i da će i ove godine biti održan ples maturanata, ali u nešto izmenjenom formatu i četiri dana kasnije, nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

„Ples maturanata ove godine biće održan poslednjeg radnog dana za maturante, tačnije u utorak 23. u podne. Tu tradiciju ne prekidamo, biće u organizaciji Grada. Naši maturanti će plesati na jedan svojevrstan način, jer ćemo morati da prilagodimo situaciju, uz određeni performans, i zbog maturanata koji završavaju jedan važan period u životu, a to je obrazovanje kroz srednju školu i zbog toga što kreću u neke nove životne tokove, a istovremeno tom porukom koju će maturanti u utorak poslati da odamo određenu vrstu pijeteta mališanima koji su nedavno stradali u Beogradu“, poručila je Sotirovski.

Gradonačelnica je pojasnila da Grad ima kapacitete da sam organizuje ples, i da ne pristaje na ucene.

„Ne znam zbog čega se toliko digla prašina oko toga, ja ću vam reći kao gradonačelnica da nikada nisam pristajala na ucene, niti sam ovoga puta. Svi oni koji smatraju sebe autorima, licenciranim kućama, ja ne pristajem na te ucene, Grad ima kapacitete da sam organizuje ples maturanata, i to ćemo uraditi zajedno sa 18 srednjih škola. Srednje škole su za to spremne“, kaže Sotirovski i dodaje da je aktiv direktora škola pozdravio takvu odluku.

Ova manifestacija je prvi put održana u Srbiji još 2005. godine.

U ovom projektu redovno učestvuju maturanti iz Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Estonije, Turske.

Najveći broj plesača postignut je 2011. godine kada je istovremeno plesalo više od 33.000 srednjoškolaca iz više zemalja Evrope.

Exit mobile version