Niš će spremno dočekati Evropsko prvenstvo za juniore

Prva sednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za juniore, čiji će domaćin u julu biti Niš, održana je u Gradskoj kući u prisustvu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, njenih saradnika i čelnika Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Gradonačelnica Sotirovski je poručila da će Niš biti spreman da ugosti mlade košarkaše iz 16 evropskih zemalja. U toku je rekonstrukcija sale Osnovne škole „Miroslav Antić-Mika“ u kojoj će se, pored hale „Čair“ igrati utakmice, i mi ćemo kao Grad učiniti sve kako bi takmičenje proteklo na najbolji mogući način, kazala je gradonačelnica.

Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić rekao je da organizacija Evropskog prvenstva za juniore podrazumeva neke specifičnosti za koje se treba pripremiti na vreme, ali da se Niš dokazao kao dobar domaćin jer je već uspešno organizovao nacionalne kupove u košarci za muškarce i žene, Kup Radivoja Koraća i Kup Milana Cige Vasojevića i da ne sumnja da će tako biti i ovog puta.

Direktor prvenstva Dejan Damnjanović govoreći o značaju ovog takmičenja, kazao je da je za Međunarodnu košarkašku federaciju (FIBA) ono na visokom drugom mestu, odmah posle Evropskog prvenstva za muškarce, i da će se od strane ove organizacije ono pratiti sa posebnom pažnjom.

Evropsko prvenstvo za juniore u Nišu će biti održano u poslednjoj nedelji u julu ove godine.

Exit mobile version