Počeo Noćni Turnir u Malom Fudbalu u Gornjoj Toponici

Četvrti po redu noćni turnir u malom fudbalu „Gornja Toponica 2024“ okupio je 20 ekipa sa juga Srbije. Pored niških ekipa, na turniru u učestvuju i timovi iz Leskovca, Aleksinca, Sokobanje i Kruševca.

Među fudbalerima se nalaze i neki reprezentativci u ovom sportu. Ekipe će se takmičiti narednih dana za vredne nagrade, pehar i medalje.

Milomir Blažević foto: GO Crveni Krst

„Ovim turnirom počinje kulturno-sportsko leto na teritoriji gradske opštine Crveni krst. Ovo je četvrta godina zaredom i postala je tradicija, da se na celoj teritoriji opštine Crveni krst, naročito u ruralnom području, preko leta organizuju sportski turniri u malom i velikom fudbalu, kao i kulturno-umetnički program, koji upotpunjava ove događaje“, naveo je Milomir Blažević, opštinski većnik.

On je dodao da se iz godine u godinu povećava broj učesnika, ali i posetilaca.

„Svake godine nam ekipe dolaze od Kruševca do Vranje, dakle cela jugoistočna Srbija. To pokazuje naš kvalitet i koliko vredno radimo. Ekipe su iz Sokobanje, Aleksinca, Kruševca, Leskovca, a većina iz Niša. Imamo i reprezentativce koji ovde dolaze na ovom turniru. Nadamo se da će sve proći u fer i sportskoj borbi i neka najbolji pobedi“, naveo je organizator turnira Marko Mijatović.

Zahvaljujući ovakvim turnirima došlo je do popularizacije fudbala i klubovi iz ove opštine okupljaju sve veći broj mladih fudbalera, ističe većnik Blažević. Dodaje da će se u narednom periodu truditi da obezbede što bolje uslove za ovakve turnire u selima.

Pobednik ovog turnira osvaja 150.000 dinara, poraženi u finalu 60.000, a osvajač trećeg mesta 20.000 dinara.

Exit mobile version