dr. Boban Džunić – Čestitka povodom 9. maja – Dana pobede nad fašizmom

Predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić čestitao je svim građanima Srbije 9. maj, Dan pobede nad fašizmom, da je to jedan od značajnijih datuma u istoriji čovečanstva i simbol hrabrosti i nepokorenosti srpskog narod koji je uvek bio na pravoj strani istorije.

„9. maja 1945. godine završen najveći ratni sukob u istoriji čovečanstva veličanstvenom pobedom savezničkih snaga protiv fašističkih sila, i postavljen temelj za stvaranje boljeg, humanijeg i pravednijeg sveta.

Ponosni i hrabri srpski narod bio je deo pobedničke antifašističke borbe zajedno sa evropskim, ruskim i američkim saveznicima i predvodnik antifašističke borbe u bivšoj Jugoslaviji.

Naša dužnost je da ih nikada ne zaboravimo i da ih se sećamo sa posebnim pijetetom, jer su to hrabri Srbi koji nisu žalili svoje živote u borbi protiv najvećeg zla – fašizma.

Republika Srbija danas sa ponosom neguje tekovine antifašističke borbe i ostaje trajno opredeljena vrednostima odlučne borbe za slobodu i ravnopravnost.

U borbi za slobodu i opstanak srpski narod je i u Prvom i u Drugom svetskom ratu, kao i u poslednjem Odbrambeno-otadžbinskom podneo ogromne žrtve koje nas obavezuju da negujemo kulturu sećanja na našu slavnu istoriju.

Zadatak svih nas, potomaka onih koji su uvek bili na pravoj strani istorije, jeste da nastavimo njihovim putem, da negujemo prave vrednosti, da uvek budemo deo boljeg i pravednijeg dela sveta i prenosimo našim budućim pokoljenjima istinu o oslobodilačkim borbama

Srbija sa ponosom obeležava važne istorijske datume, pa tako i 9. maj, i ostaje trajno posvećena slobodarskim idejama i civilizacijskim vrednostima, očuvanju mira i stabilnosti i stvaranju bolje i pravednije budućnosti za sve njene narode“, navodi se u čestitki predsednika Skupštine Grada Niša dr. Bobana Džunića.

Exit mobile version